U Kazahstanu premijerno prikazana serija „Drevne kineske mudrosti koje je citirao Si Đinping“
Foto: Kineska medijska grupa

Kina

U Kazahstanu premijerno prikazana serija „Drevne kineske mudrosti koje je citirao Si Đinping“

Predsednik Kazahstana Kasim Žomart Tokajev uputio je čestitke povodom emitovanja serije u Kazahstanu.

Objavljeno:

Povodom 24. sastanka Saveta šefova država Šangajske organizacije za saradnju (ŠOS) i državne posete kineskog predsednika Si Đinpinga Kazahstanu, danas je u Astani premijerno prikazana serija „Drevne kineske mudrosti koje je citirao Si Đinping“, u produkciji Kineske medijske grupe (KMG).

Predsednik Kazahstana Kasim Žomart Tokajev uputio je čestitke povodom emitovanja serije u Kazahstanu.

U ovoj seriji, koja se fokusira na teme koje bi mogle da budu zanimljive za publiku u Kazahstanu, poput zajedničkog bogatstva i ekološke civilizacije, probrane su drevne izreke koje je predsednik Si citirao u svojim govorima, člancima i razgovorima.

Serija živopisno prikazuje izuzetnu političku mudrost Sija i njegovo duboko poznavanje drevne kineske istorije i kulture, obrazlažući smisao u novoj eri i globalne vrednosti koje su sadržane u opsežnoj i dubokoumnoj kineskoj tradiciji i kulturi. Serija upoznaje gledaoce sa kulturnim osnovama modernizacije u kineskom stilu.

Na svečanosti, upriličenoj tim povodom, prisustvovali su generalni direktor KMG-a Šen Hajsjung, ministar kulture i informacija Kazahstana Aida Balaeva i generalni direktor Glavne uprave za radio i televiziju predsednika Kazahstana, Raušan Kazhibajev.

Generalni direktor Kineske medijske grupe Šen Hajsjung izrazio je uverenje da pomenjuta serija može prevazići državne granice i kako je rekao pogoditi odjek vrednosti kod kazahstanske publike, omogućiti ljudima da razumeju prošlost, sadašnjost i budućnost Kine, ali i da razumeju zašto je Kina odlučna da promoviše mir i razvoj celog čovečanstva.

Kineska medijska grupa voljna je da sarađuje sa prijateljima iz Kazahstana, kako bi promovisala razvoj medija u promociji stvaranja kinesko-kazahstanske zajednice zasnovane na generacijskom prijateljstvu, visokom međusobnom poverenju i solidarnosti.

(Espreso/Kineska medijska grupa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.